Pénzbüntetésre ítélték Repülős Gizit

2012.05.22. 10:28

Idős korára és korlátozott beszámíthatóságára tekintettel százezer forintos pénzbüntetésre enyhítette a Szegedi Törvényszék a Repülős Gizire első fokon kiszabott egyéves szabadságvesztést. A veterán tolvaj, aki még a belföldi repülés időszakában vált legendássá lopásaival, 2008 tavaszán a Csongrád megyei Kistelken lopott el három aranygyűrűt és egy karláncot.

Az 1926. október 18-án, Miskolcon született Kosztor Sándorné Bodnár Gizella rendezett családi körülmények között nőtt fel. Egy baleset során agyhártyagyulladást kapott, ő ennek tulajdonítja kleptomániáját.

Ugyan elsősorban tovajként ismert, de Párizsban magyarnóta-énekesként futott be karriert. A perben ismeretett iratok szerint 1953 óta több mint kétszáz bűnycselekményt követett el, 19-szer ítélték el. Legutóbbi büntetéséből 2007 nocemberében szabadolt.

A mostani ítélet szerint Repülős Gizi 2008. május 7-én, elegánsan felöltözve, nyakában gyöngysorral osont be egy kistelki házba, ahonnan elvitte az üvegvitrinben talált ékszereket. Lebukását ismertsége okozta, kilenc hónappal a besurranás után egy újságban interjú jelent meg vele, a sértett pedig felismerte a fényképről.

Repülős Gizi a tárgyaláson ártatlannak vallotta magát. Mint mondta, az eset pont Gizella-napra esett, ő pedig akkor családi körben ünnepelt. Ezt azonban nem sikerült bizonyítania.