20 év egy idős asszony halálra veréséért

2012.06.04. 19:35
Húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék hétfőn első fokon azt a fiatalembert, aki halálra vert egy idős asszonyt 2010 márciusában Békésen, majd elvitte a nő 15 ezer forintját és ékszereit, közölte Bagdi Árpád, a Békés Megyei Törvényszék sajtószóvivője.

A bíróság R. Rolandot nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek. A törvényszék sajtószóvivője kiemelte, hogy a bíróság a kiszabható legsúlyosabb ítéletet hozta meg: az elkövetett bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, mivel azonban a vádlott az elkövetéskor még nem töltötte be a 20. életévét, a törvény értelmében nem szabhattak ki rá életfogytig tartó szabadságvesztést.

Bagdi Árpád hozzátette, hogy az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be: elsődlegesen felmentéséért, másodlagosan eltérő minősítés megállapításáért, harmadlagosan a büntetés enyhítéséért.

R. Roland Békésen lakott az élettársánál, egy utcában az idős asszonnyal, akinek néhányszor segített is. A vád szerint 2010. március 10-én éjjel összeveszett élettársával, napközben bánatában italozott, s mivel nem talált ismerőst, akitől pénzt kérhetett volna, elhatározta, hogy a szomszéd nőtől próbál pénzt szerezni. Bemászott a kerítésen és a házban felébresztette a már ágyban fekvő, idős asszonyt, majd leült és szerelmi bánatára hivatkozva inni kért tőle.

A sértett megtagadta ezt, felszólította a vádlottat, hogy távozzon, de az erre nem volt hajlandó; kicsavarta az asszony kezéből a görbe botot, és azzal a fejére ütött. A nő elesett, ekkor a támadója tovább ütötte őt egy magával vitt zsírkeverő fakanállal, majd megrúgta és megtaposta.
Az idős asszony a helyszínen belehalt sérüléseibe, a testén több mint 30 sérülést rögzítettek a szakértők.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport