Felfüggesztett börtönt kaptak a tanárral verekedő diákok

2012.06.05. 19:04

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt hat hónap szabadságvesztésre ítélt a Pécsi Városi Bíróság két fiatalt, egy 2010-es tanár-diák verekedés ügyében. Az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették. Az akkor tizenhét éves lány és a húszéves barátja akkor verekedett össze egy tanárral, amikor az felszólította a lányt, írja fel a nevét az „elkésők füzetébe” - adta hírül a bama.hu.

A két évvel ezelőtti incidens során az iskolába késve érkező lány nem volt hajlandó megállni a tanár felszólítására és amikor trágár szavakkal sértegetni kezdte, a pedagógus pofon ütötte a diákot. A lány ekkor rugdosni kezdte a tanárt, majd rövidesen megérkezett a barátja is, aki hátulról támadt az ügyeletesre. A dulakodó feleket egy másik tanár tudta csak szétválasztani.

Az ügyben mindkét fiatal tagadta a bűnösségét, a lány szerint a tanár viselkedése ijesztő volt a számára, ezért szaladt előle, míg a fiú véleménye szerint a pedagógus agresszív volt. A tanács az ügyben a pedagógust is próbára bocsátotta.