Kosz és bűz: újra itt a budapesti nyár!

2012.06.07. 07:14
A télen összefagyott kutyaszar már felolvadt és elmosta nyomát a májusi eső, de a kosz örök. Itt az alkalom, írja meg nekünk, hol elviselhetetlen a kosz. Lefényképezzük, kilistázzuk és meglátjuk, mi történik.

Ez az újság elutasítja a régen minden jobb volt hamis nosztalgiáját! Vegyük csak a cikkszerző életét: öt éve ilyenkor még egy játszótérnek álcázott illegális szemétlerakóban botladozhatott a Kultiplex azóta hűlt helyén. A szemétkupacok között akkor csak pár rugós hintaló jelezte a tér elképzelt funkcióját. A hintalovak maradtak, a szemétkupacok helyét pinpongasztalok vették át.

És már a Kökin sem kell hányingerrel küzdenie az egyszeri utazónak - kivéve, ha undorodik elanyagiasodott világunk konzumálási szokásaitól.

D  AS20111013012
Fotó: Kovács Tamás

És a főváros új polgármestere láthatóan tisztaságmániás, legalábbis már akkor is büntetne, ha nem az utca, de az utcanévtábla koszos!

De nem minden papsajt. Ha jelzőt kéne találni Budapestre, az eklektikus építészet, a szecessziós csodák és a Duna-parti szállodasor mellett csak a koszra tudunk gondolni. És a bűzre. A Demokrata című hetilap szerint így vannak ezzel a turisták is. A Google keresőjében pedig öt évvel ezelőtti kutatásunk óta 160%-kal több említés van arra, hogy Budapest koszos.

És milyen igazuk van. Az Andrássy úti turistagettótól egy köpésnyire, a főpolgármester kedvenc színházát már csak hányástól húgyfoltig szökdécselve közelíthetik meg. A régi zsidó gettóban pedig egy érzékeny szemű és szaglású ember simán összerakja az előző éjszaka eseményeit a nyomokból.

Ha minket kérdeznek, pillanatnyilag a főváros legnépszerűbb szórakozónegyede a legkoszosabb hely. De öklendeztünk már a Nagycsarnok melletti Sóház utcában és a József Attila utca árkádjai alatt is. De kit érdekel a mi véleményünk, ha itt van ön, kedves olvasónk, aki most megírhatja a tutit. Melyik a város legkoszosabb, legbüdösebb helye?