Száz rendőr dolgozhatott Vizoviczkinek

2012.06.14. 06:39

A rendőrségi korrupciós botrány mellékszálaként párhuzamos nyomozások indulhatnak annak tisztázására, érintettek-e az ügyben más szervezetek és hatóságok is - írja a Népszabadság. A lap forrásai szerint száznál is több rendőr vehetett részt az elmúlt években Vizoviczki László érdekeltségeinek illegális rendőri védelmében.

A száz járőr nagy része a Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályához tartozott, akik időnként munkaidőn kívül, de az is előfordult, hogy szolgálati idő alatt, civilben láttak el biztonsági őri feladatokat Vizoviczki László érdekeltségeinél.

A lap forrásai szerint a BRFK egyes vezetői azért tiltották meg a területileg illetékes kerületi kapitányságoknak a járőrözést Vizoviczki érdekeltségeinél, hogy a szolgálatban lévő rendőrök ne ismerjék meg az ott dolgozó kollégáikat.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Heti Válasz szerint februárban kezdett nyomozni Vizoviczki László, számos szórakozóhely tulajdonosa és társai ellen, miután a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentette a "hajógyári bandát". Az ügyben több vezető rendőrt is letartóztattak.