50 fokon izzik a ferihegyi beton

2012.06.20. 17:31
A kánikula miatt nem kell kigyalogolni a repülőgéphez, ideiglenesen buszok szállítják ki az utasokat a Budapest Airport 2A termináljának forgalmi előterén, áll a cég közleményében. Az érkező gépeket viszont az utasok továbbra is gyalogosan hagyják el.

A hőmérő 35 fokot mutat árnyékban, azonban a ferihegyi forgalmi előtéren ez jóval több, hiszen már a délelőtti órákban 47 fokosra hevült a repülőtéri beton. Emiatt a hatóságokkal történt egyeztetésnek megfelelően délelőtt 10.00 és délután 18.00 óra között ideiglenesen felfüggesztették 2A terminál forgalmi előterén a kigyaloglásos gépmegközelítési módszert.

Az utasokat a nappali órákban, amíg a hőségriasztás érvényben van, ismét autóbuszok szállítják az induló gépekhez, az érkező utasok azonban továbbra is gyalogosan hagyják el a repülőgépet.

A repülőtéren dolgozókról is gondoskodik a Budapest Airport. A repülőtér munkabiztonsági szakértői palackozott ásványvizet osztanak a betonon dolgozó rakodóknak, rampásoknak, a biztonsági őrség tagjainak és a biztonsági ellenőröknek, a karbantartó műszaki dolgozóknak.

A Budapest Airport a szabályoknak megfelelően fenntartja és folyamatosan ellenőrzi a 2. Terminál épületének hűtését, illetve légkondicionálását. A repülőtéri éttermekben és a kávézókban is rekord mennyiségű ásványvíz és üdítőital fogy, egy szokásos tavaszi nap mennyiségének a kétszeresét is elfogyasztják ilyenkor az utasok.