Ellopták Zagyva György Gyula biciklijét

2012.07.03. 20:12

Keserű meglepetés érte kedd délután a jobbikos Zagyva György Gyulát, ugyanis az Országgyűlés Hivatala elől ellopták a biciklijét – tudta meg a barikad.hu.

Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke az Indexnek megerősítette a hírt. Elmondta, hogy a lelakatolt biciklit a Képviselői Irodaháznak szinte a bejárata elől, a lépcső melletti kerékpártárolóból vitték el.

A kerékpárt annak ellenére lopták el, hogy az Országgyűlés Hivatalának épülete előtti parkolót biztonsági őr és több kamera is figyeli.

Zagyva György Gyula kérdésünkre elmondta: feljelentést tesz a rendőrségen. A képviselő hozzátette: az háborította fel leginkább, hogy a Képviselői Irodaháztól valaki el mer lopni egy kerékpárt. „Ha itt ez megy, akkor mi mehet Borsodban?” – kérdezte.

Mint mondta, nem először lopták el a biciklijét, gyakran kerékpározik Budapesten és Egerben is. A mostani biciklijét öt éve vette, és elmondása szerint értékes volt. „Mi ezt nem reklámozzuk, de a frakcióban többen járunk biciklivel, mint az LMP-sek, akik ezzel kampányoltak" – tette hozzá.

Rövidesen új kerékpárt fog vásárolni, addig gyalog vagy kocsival jár dolgozni.

A barikad.hu beszámolt arról is, hogy egy héten belül ez már a második ilyen eset volt: múlt hét kedden egy munkatársuknak, egyben a Jobbik egyik alkalmazottjának értékes versenybiciklijét lopták el ugyanonnan. A biztonsági kamerák felvételei alapján nem derült ki, hogy ki lehetett a tolvaj, mert baseball sapka takarta el az arcát.