Hozzám futott a Katát megtaláló férfi

2012.07.11. 20:43 Módosítva: 2012.07.12. 10:58

Este nyolckor feloldották a pécsi Délibáb utcának és a környéknek a blokádját a rendőrök. Itt találták meg szerdán délután Bándy Kata holttestét. A 25 éves rendőrségi pszichológus vasárnap hajnalban tűnt el, amikor környékbeli otthona felé igyekezett egy sörözőből.

Az Index tudósítója beszélt egy környéken lakó nővel, akihez a holttestet megtaláló férfi először futott. "Melyik utcában vagyunk?" - kérdezte, mert nem tudta telefonon bemondani a rendőröknek a címet. A holttestet megtaláló férfi egy nővel és két gyerekkel sétált a környéken.

A rendőrök a bejelentés után tíz perccel az egész környéket lezárták. A lakók nem hagyhatták el otthonaikat, és be sem lehetett menni a lezárt utcákba.

Bándy Kata holttestét egy fás-bokros területen találták meg, mintegy 20 méterre a legközelebbi kavicsos úttól. A környékbeliek szerint azon a területen kutyasétáltatók járnak néha. Közvilágítás arrafelé már nincs. Nagyon sokan mondták azt a környéken lakó és dolgozó nők közül, hogy nagyon félnek. Többen is arról beszéltek, hogy sok az üres ház a környező utcákban, és félnek, hogy a gyilkos még mindig arrafelé bujkál.

A rendőrök mindenkit kikérdeztek, hogy hallottak-e valami különöset vasárnap hajnalban. Egy arra lakó nő szerint egyáltalán nem ritka, hogy éjjelente hangoskodás van a parkban. Többen is panaszkodtak arra, hogy ez egy rossz környék.

Egy szakállas férfi képét is mutatták

Egy férfi arról beszélt, hogy neki ugyan a rendőrök csak a Bándy Kata fényképét mutatták meg, de a szomszédjának egy férfi képét is elővették. Állaítólag Bándy Kata barátjának vagy volt barátjának a képét mutogatták a rendőrök, de nem derült ki, hogy miért. Van aki szerint ez a férfi is eltűnt.

Egy kisgyerekes nő azt mondta tudósítónknak, hogy neki megmutatták a férfi fotóját. Szerinte egy pufók, szakállas, húszas évei közepén járó férfiről van szó, akinek nevét nem tudja, de úgy látta a rendőrök papírján, hogy Szombathelyen született.

Több környékbeli is úgy tudja, hogy a holttest meztelen volt. Erről azonban mindenki csak hallott, biztos tudása senkinek sincs.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport