Megvan Bándy gyilkosának DNS-e

2012.07.13. 08:39 Módosítva: 2012.07.13. 11:49
A tettes valószínűleg autóval közlekedett, a nyom alkalmas lehet az elkövető azonosítására, és ipari kamera is rögzíthette a kocsiját.

A bama.hu értesülése szerint a rendőrök olyan anyagmaradványokat találtak, amelyekből sikerült kinyerni Bándy Kata gyilkosának DNS-ét. Így ha rendőrkézre kerül a gyanúsított, rendkívül erős bizonyíték lesz a nyomozók kezében.

A Dunántúli Napló úgy értesült, hogy visszarendelték a Balatonról a Baranyai Rendőr-főkapitányság Készenléti Ügyeleti Szolgálatának rendőreit, ami arra utalhat, hogy szorul a hurok a gyanúsított körül, és a rendőrség nagy erőket mozgósít az elfogásához vagy az adatgyűjtéshez.

A rendőrség valószínűnek tartja, hogy a tettes autóval rendelkezik. Bándy Kata eltűnésének és a holttest megtalálásának helyszíne között 500 méter a távolság, amit gyalog egy ellenálló, vagy magatehetetlen fiatal nővel szinte lehetetlen feltűnés nélkül megtenni.

Ha autóval közlekedett, az elkövetőnek el kellett haladnia egy helyi étterem mellett, melynek ipari kamerái rögzíthették a gépkocsit. A rendőrség lefoglalta a felvételeket – írja a Blikk.

A lap értesülése szerint a gyilkos vasárnap hajnalban, 4 és 5 óra között végzett a fiatal nővel. Tévesnek bizonyult viszont az az értesülés, hogy csak szerda hajnalban szabadult meg a holttesttől: azt a tettes már vasárnap hajnalban a Délibáb utcai árokba rejthette.

A tény, hogy Bándy holttestére a lakásához közel bukkantak rá, két dologra enged következtetni: a tettes vagy a környéken lakik, vagy épp ezt szeretné a nyomozókkal elhitetni. Utóbbi esetben előre tervező, higgadt elkövetővel kell számolni, akinek feltehetően nem ez az első erőszakos bűncselekménye. A rendőrség a Blikk szerint rendelkezik a tettes azonosítására alkalmas nyommal.

A Dunántúli Napló úgy tudja, hogy egy budapesti sztárnyomozó, Kovács Lajos is bekapcsolódik a nyomozásba. A korábban számos felderítetlen ügy megoldásában közreműködött, nyugalmazott ezredes tanácsadóként segíti a rendőrség munkáját.

A pécsi rendőrségen pszichológusként dolgozó 25 éves Bándy Kata vasárnapra virradóra tűnt el, amikor egy szórakozóhelyről hazafelé igyekezett. Holttestét lakásától néhány utcányira, egy bokor tövében szerda délután találta meg egy férfi. A lányt feltehetően nem ott gyilkolták meg, ahol megtalálták, hanem autóval vihették később a helyszínre. Az Index tudósítójának beszámolója>>>

Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a lány gyilkosát, akinek felkutatására nyomozócsoport is alakult.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport