Horgászokat riogat a békési fantomkrokodil

2012.07.14. 11:51 Módosítva: 2012.07.14. 11:53

Az elmúlt napokban több horgász is megkereste a beol.hu szerkesztőségét azzal, hogy krokodilt láttak a Bónom-zugi holtágban. Gyomaendrődön június vége óta terjengenek kósza hírek az állítólagos hüllőről.

„Július 2-án hajnalban a Soczó-zugból a Bónom-zugba átvezető csatorna mellett horgásztam. A csónakban ülve egyszer csak furcsa neszre lettem figyelmes” – mesélte a békéscsabai B. I., akinek Gyomaendrődön van nyaralója, és évtizedek óta horgászik ebben a holtágban. Így folytatja: „nem mernék megesküdni arra, hogy krokodilról van szó, de az biztos, hogy ez az állat nem vidra volt, mert a vidrát jól ismerem, az fürgén mozog, és más az alakja is. Ez az állat legalább egy méter hosszú volt és lábakon mászott át a csatornából a holtágba”.

Pécsi Tibor, a balatonszárszói Krokodil Zoo vezetője képtelenségnek tartja, hogy Magyarországon a szabadvizekben bárhol felbukkanjon egy krokodil.

Pájer Sándor, a Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület elnöke úgy véli, a Bónom-zugi horgászok és a nyaralótulajdonosok közötti régi ellentét állhat a háttérben. A horgászok ugyanis nem örülnek annak, ha a fürdőzők megzavarják a kapást, írja a beol.hu.