Virágláda mint KRESZ-tábla

2012.07.23. 08:18
Több fotó és visszajelzés is érkezett néhány hete, a XVII. kerületi Vasad utca önkényes lezárásával kapcsolatban tett felhívásunkra. Olyan helyszíneket kerestünk, ahol a környékbeliek maszek KRESZ-táblákkal, sajátos barkácsmegoldásokkal biztosítják maguknak vélt jogaikat.

A háztáji KRESZ témakörében régi kedvencem a közkedvelt Mozaik utca tőszomszédságában található Vajda János utca, ahol a 13. szám alatt működő Bt. igencsak szabad jogértelmezéssel oldotta meg parkolási gondjait, írta Csaba.

nopark2

A gusztusosan borostyánnal keretezett sárga táblácska szerint a Bt. épülete előtti utcaszakaszon csak három meghatározott gépkocsival lehet leparkolni.

nopark

A mellékelt képek Budapesten a Bíró Lajos utcában készültek. Az itt lakók rendszeresen kihelyeznek valamilyen akadályt, hogy az utca végén lévő irodaházba érkezők ne tudjanak hol parkolni.

virágláda

Az úttestre ezen a héten helyezték ki a virágládákat, hogy a képen is látható fekete Audival a tulajdonos a háza előtt parkolhasson, de más ne, háborog jogosan Bettina.

Tibor a Hársfa utca véletlenszerűen kigyomlált parkolásgátló karóit fényképezte le a Király utcából.

harsfa

V. György 2004-ben, Székesfehérváron kapta lencsevégre ezt a táblát, amin Tibit figyelmeztetik a felsőbbrendű útvonal közeledtére.

vTibi- 0012

Az alábbi tábla igazából jó szándékú, de magyaros, hogy sajnos büntetnek, ha rosszak vagyunk. S nem arra szólít fel, hogy nem kellene itt parkolni, mert szabálytalan, írta Balázs.

ügyfélfigyi

Gábor a mellékelt képet a Hengermalom úton, a Budafoki és Szerémi közötti szakaszon készítette.

Hengermalom

Nem igazán világos, hogy az Euró-Kábel vendégei mi alól kapnak céges felmentést, a kötelező elsőbbségadás vagy a kötelező útirány nem érvényes rájuk, mindenesetre kivételezett helyzetben érezhetik magukat.

Ládatologatás a Rozsos utcában

Máté egy abszurd történettel rukkolt elő. A főszereplő betonkockát már nem lehet lefotózni, mert az önkormányzat megadta magát:

"2010-ben az önkormányzat útfelújítást hirdetett. A Rozsos utcát (a Timur utca - Péterke utcáig) 70 cm mélyen új alépítménnyel látták el, a Péterke utcától a Csömöri útig pedig új felső kopóréteget kapott az út. A forgalom csökkentése érdekében a Rozsos utcára a Fahéj utca és a Rendelő utca közé az önkormányzat letett két beton virágkockát.

Első este a két betonkockát valaki kihúzta az út szélére úgy, hogy fél centis sebet karcolt az új aszfaltba. (Egy ilyen kocka nem könnyű ám, el tudom képzelni hogy akár 1 tonna is lehet. Ehhez komoly gép szükséges, terepjáró, teherautó, vagy hasonló a megfelelő láncokkal, hevederekkel a húzáshoz.) Reggel kijött a rendőrség, a rendőrök kézzel (!) akarták visszatolni a helyére a kockákat, persze sikertelenül. Délutánra az önkormányzat darus autója visszatette őket a helyükre.

Második este ismét valaki széttolta őket. Rendőrök megint kijöttek, de már vissza se tették a kockákat. Hetekig, hónapokig feküdt a két betonkocka az út szélén, majd kb. 1 év elteltével (gondolom az önkormányzat) elszállította őket. Azóta sem láttuk.

Ebben a történetben igencsak érdekelne az önkormányzat hivatalos válasza, mert engem rendkívül dühít az, hogy a hivatal kihelyez valamit, azt illetéktelenül elmozdítják, hivatal visszateszi, a gonosz nem adja fel, és másnap újra elmozdítja, és erre a hivatal válasza az, hogy hmmm, akkor jó...??? Elkeserítő."

Vasad utca: a forgalom utat nyitott magának

A Vasad utcai önkényes útlezárás ügyében július közepe óta nem sok minden történt. Az ügyben még mindig nyomoz a rendőrség, a földhalmok még mindig ott vannak a helyükön. Csakhogy a forgalomnak úgy tűnik, földkupaccal nem lehet útját állni. A halmokat először csak terepjárók taposták, majd a kupac széle annyira lesüllyedt, hogy most már bármilyen személyautó könnyedén áthaladhat rajta.