Novák Előd: Szegedi Csanádnak le kell mondania

2012.07.24. 21:01
Alkalmatlan struccpolitikus, aki nem veszi észre, hogy Csanád végighazudta az elmúlt másfél-két évet, írja Novák Előd a Facebookon. Szerinte a párt EP-képviselőjének azért kell lemondania, mert nem mondott igazat zsidó származásáról.

Le kell mondania Szegedi Csanádnak, a Jobbik európai parlamenti képviselőjének - írja Facebook-oldalán Novák Előd, a párt képviselője. Erre szerinte azért van szükség, mert Szegedi nem mondott igazat arról, mióta tudott zsidó származásáról.

Szegedi júniusban ismerte el, hogy anyai ágon zsidó felmenői vannak, de azt állította, erről 2011 decemberéig nem tudott. Múlt héten azonban egy hungarista oldal publikált egy felvételt - melyet a szélsőjobboldali csoportokat figyelő Athéna intézet és a Kettős Mérce blog is átvett -, amely szerint 2010-ben Szegedi "európai forrásokból származó előnyöket" ígér Ambrus Zoltánnak cserébe azért, hogy ne hozza nyilvánosságra a zsidó rokonokról szóló információkat.

"Csanádot anyai ági zsidó származásának kiderülésekor is bajtársunknak-barátunknak neveztük, de egyre kevesebben hitték el azt az életszerűtlen állítását, hogy erről korábban nem tudott ő . A mostani hangfelvétel után azonban alkalmatlan struccpolitikus, aki nem akarja észrevenni: Csanád végighazudta az elmúlt másfél-két évet" - írja Novák. Szerinte Szegedinek bocsánatot is kell kérnie, de ha nem lép, a Jobbik országos elnökségén a sor.