Lemondott Tiszavasvári jobbikos alpolgármestere

2012.08.01. 18:18

Kisebbségbe került a Jobbik a párt fővárosának nevezett Tiszavasváriban - számol be a NOL. A szerdai rendkívüli ülésen lemondott tisztségéről a párt egyik helyi embere, Császár József. A testület feloszlatta magát.

Tiszavasvári önkormányzatának szerdai, rendkívüli testületi ülésén Császár József jobbikos alpolgármester bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond tisztségéről. Azzal indokolta, hogy miután a Jobbikkal szemben többségbe került, frissen megalakult új képviselő-testületi frakció egyik feltétele az ő menesztése volt a város boldogulása érdekében, így ő nem akar a fejlődés útjába állni.

Fülöp Erik polgármester Császár lemondása után közölte: hajlik a kompromisszumra a város érdekében, és mint látható, erre a volt alpolgármester is késznek mutatkozott. Új alpolgármesternek Bakné Répási Ágnes jobbikos képviselőt javasolta.

Tiszavasváriban 2010-ben a Jobbik polgármester-jelöltje, Fülöp Erik győzött, s a 12 fős testületben vele együtt hét jobbikos képviselő volt többségben két fideszessel és három függetlennel szemben. A napokban azonban két jobbikos képviselő átállt a fideszesekhez és a függetlenekhez, így a korábbi kisebbség többségbe került. Az új frakció kérése az volt, hogy Császár József távozzon az alpolgármesteri posztról, válasszanak helyette új alpolgármestert, továbbá szervezzék újjá a bizottsági struktúrát.

A 2010-es önkormányzati választáson három magyarországi településen, Tiszavasváriban, Hencidán és Hegyháthodászon nyert jobbikos polgármester-jelölt, időközi választáson pedig Gyöngyöspatán.