Megint kábelt loptak egy HÉV-vonalról

2012.08.03. 10:56

Péntekre virradóan ismét kábellopás történt egy HÉV-vonalon, emiatt 10 órától rendkívüli vágányzárat léptetnek életbe a 6-os vonalon Dunaharaszti külső és Soroksár, Hősök tere között, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint a kábeleket Dunaharaszti és Milleniumtelep között lopták el, ezzel az előzetes adatok szerint mintegy egymillió forintos kárt okoztak, de a pontos kárfelmérés még tart. A kábel pótlása miatt délelőtt rendkívüli vágányzár lesz, ezért 10 órától várhatóan délig Dunaharaszti külső és Soroksár, Hősök tere megállóhelyek között HÉV-pótló autóbuszok szállítják majd az utasokat.

Csütörtökön is történt kábellopás, akkor mintegy 15 millió forintos kárt okoztak a 8-as HÉV és a 61-es villamos vonalán a tolvajok. Ezért Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlottak fel: 250 ezer forintot azoknak, akik az elkövetők felderítéséhez információkat szolgáltatnak, illetve 500 ezer forintot azoknak, akik a felvásárlói helyekről adnak információkat.

A BKK összesítése szerint az elmúlt években heti két-három alkalommal történt kábellopás, ez azonban az utóbbi néhány hónapban ennél sokkal gyakoribbá vált. 2010-ben 219 millió, 2011-ben 113,5 millió forint volt a lopási kár, 2012-ben pedig csak az első félévben megközelítette a 200 millió forintot.