Jobbikos dobta fejbe a jobbikost

2012.08.08. 10:11
Nem az egyik cigány család udvaráról, hanem a tüntetők közül repült az a kő, ami vasárnap a jobbikosok devecseri tüntetésén fejbe találta a főszereplőt, Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselőt – derült ki az atv.hu videofelvételéből.

LMP-s és jobbikos sérültje is volt a vasárnapi tüntetésnek, melyet a Jobbik és jobboldali radikális szervezetek tartottak Devecserben – írtuk meg hétfőn. A demonstráción a szervezetek tagjai, mintegy ezren végigvonultak azokon az utcákon, ahol szerintük cigányok élnek.

Ferenczi Gábor, miután fejbe dobta kővel egy tüntető
Ferenczi Gábor, miután fejbe dobta kővel egy tüntető
Fotó: Nagy Lajos

A főszervezőt, Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselőt akkor valaki fejbe dobta egy kővel. Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei alelnöke utána arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Ferenczi Gábor sebét az ajkai kórházban ellátták, és a kő, amelyik eltalálta, szerintük az egyik ház udvaráról érkezett.

Az atv.hu felvétele azonban ezt cáfolja. A videón látszik, hogy Ferenczit nem az udvarból valaki, hanem kb. 3 méterről az egyik jobbikos tüntető dobta fejbe véletlenül. Miután a tüntető felkapott egy követ, és az udvarára hajította, megpróbálta leállítani Ferenczi, és ekkor érkezett a kő, amelyik fejbe találta. A képviselő azonnal a fejéhez kapott, és megtántorodott, majd a körülötte lévők hozták ki a tömegből.

A tüntetésen egy LMP-s is megsérült: az aktivista, aki a vörösiszap-katasztrófa óta többször is volt Devecseren, msot is a helyszínen volt. Az Indexnek elmondta, hogy éppen egy cigány család udvarán volt, amikor egy betondarab, amit az utcáról dobtak be a tüntetők, eltalálta. A felkarján a lágy részek sérültek, és izomsérüléseket is szenvedett. A családdal együtt ezután bementek a házba, melyet tovább dobáltak a demonstrálók. Az aktivista ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.