Nyakon szúrtak egy nőt a váci vonaton

2012.08.13. 17:03
Nyakon szúrtak egy nőt a Budapestről Veresegyházon át Vácra tartó egyik személyvonaton hétfő délután; a tettes leugrott az erdőkertesi állomáson álló szerelvényről és elmenekült - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A nő csak könnyebben sérült meg, a férfit délután elfogták.

Elfogták az erdőkertesi vasútállomás mögötti szántóföldön azt a férfit, aki hétfő délután nyakon szúrt egy nőt a Budapestről Veresegyházon át Vácra tartó egyik személyvonaton, majd leugrott az állomáson álló szerelvényről és elmenekült - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A megszúrt nő csak könnyebben sérült meg, a szurkáló ellen emberölés kísérlete miatt indult eljárás.

Kovács Viktória elmondta: a gödöllői és a Pest megyei rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, s megkezdték a tanúkutatást és meghallgatást, miközben forró nyomon üldözték az elkövetőt.

Mint utóbb kiderült, az erdőkertesi állomáson várakozó vonaton délután fél négy körül a férfi többször nyaktájékon szúrt egy 28 éves nőt, akit könnyebb sérülésekkel a váci kórházba szállítottak.

A tanúk által adott ruha- és személyleírás alapján kora este megtalálták az állomás mögötti szántóföldön megbújó K. Attila 24 éves szekszárdi lakost, aki beismerte tettét, de annak okára nem tudott magyarázatot adni.

A férfit őrizetbe vették, ellene emberölés kísérlete miatt indult eljárás – tette hozzá a szóvivő.

A Mávinform hétfő esti közlése szerint a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon ismét menetrend szerint közlekednek a vonatok.