Távozik a Kossuth rádió vezetője

2012.08.14. 18:08 Módosítva: 2012.08.14. 18:15

Gazsó L. Ferencnek, a Magyar Rádió nonprofit Zrt.-nél betöltött Kossuth Rádió intendánsi munkaköre a mai nappal közös megegyezéssel megszűnik, közölte az MTVA Kommunikációs Igazgatósága. Gazsó L. Ferenc a MTVA tartalom előállítási vezérigazgató-helyettese is egyben, a médiavezető a változást a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál megnövekedett szakmai feladataival indokolta.

Gazsó L. Ferenc az MTI-ben kezdett újságíróként, dolgozott napi- és hetilapoknál, a Magyar Hírlap főszerkesztője volt az 1990-es évek közepén, majd 2006 és 2008 között. Volt rádióriporter, televíziós műsorvezető és gazdasági lapszerkesztő, vezérigazgatóként vezette a Mai Nap Kiadót, igazgatóként a Magyar Televízió archívumát. 2010 decemberében lett a Kossuth Rádió főszerkesztője, majd intendánsa.

Jónás István, a Magyar Rádió nonprofit Zrt. vezérigazgatója az intendánsi feladatok ellátására a jelentős rádiós tapasztalattal rendelkező Pásztor Zoltánt kérte fel.

Pásztor Zoltán 1999-ben fejezte be tanulmányait az ELTE francia-arab-kulturális antropológus szakán. Rádiós szakmai pályáján a Petőfi, majd a Kossuth Rádió, illetve a Duna és Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője volt. Franciául, angolul, németül, olaszul, és arabul beszélő újságíróként a világ számos pontján megfordult és készített interjúkat, riportokat.

Az elmúlt két évben, először a Kossuth Rádió főszerkesztő-helyetteseként, 2011-től az Magyar Rádió nonprofit Zrt. tartalom-innovációs menedzsereként nagy szerepe volt abban, hogy a Kossuth Rádió stabil hallgatottságát megőrizze. Új műsorok és projektek beindítása fűződik a nevéhez. Az Euranet európai rádiós együttműködési hálózatban a Magyar Rádiót képviseli.

Munkáját több szakmai díjjal ismerték el: Magyar Rádió Nívódíj, a Magyar Tudományos Akadémia akadémiai újságírói díj, a Horvát Idegenforgalmi Hivatal Aranytoll díja, az Iroko Awards kultúra és közösségteremtő díja. MTVA Kommunikációs Igazgatóság