Jávor Benedeket meggyőzték az eredmények

2012.08.16. 11:15

Jávor Benedek újra elindul az LMP frakcióvezetői posztjáért a képviselőcsoport szeptember 7-i tisztújításán. Jávort a közvélemény-kutatási adatok és a politikai elemzők visszajelzései, valamint saját érzései győzték meg, mert ezek szerint az LMP jó irányba indult el.

Szerinte az állami földpályázatok és az oligarchaügyek középpontba állításával "sikerült folyamatos védekező pozícióba szorítani" az Orbán-kormányt. Ha újra frakcióvezetővé választják, akkor folytatni fogja a megkezdett munkát.

Újraválasztása esetén az ősszel megmutatná, hogyan néznek ki egy kormányváltás utáni köztársaság, "mert a kormányváltás már elkerülhetetlen". Ennek érdekében már elkezdték az egyeztetéseket azokkal a politikai szervezetekkel és parlamenten kívüli politikai pártokkal, amelyekkel a leginkább egyezik a véleményük és gondolkodásmódjuk.

Az LMP képviselőcsoportja szeptember 7-8-án, az őszi parlamenti ülésszak kezdete előtt tartja kétnapos ülését. Ennek első napján a frakcióelnökség tagjairól szavaznak, a második napon pedig a stratégiáról döntenek. Jávor Benedeket az LMP kongresszusa idén januárban választotta frakcióvezetővé, miután a posztot addig betöltő Schiffer András lemondott.