A TEK-et küldték ki egy láncfűrészeshez

2012.08.21. 16:35
Láncfűrésszel akart véget vetni egy családi viszálynak Somogygesztiben egy férfi, akit végül kommandósok fékeztek meg – közölte Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Augusztus 20-án éjszaka egy somogygeszti fiatal pár veszekedésének kívánt véget vetni a nő édesapja oly módon, hogy polányi lakóhelyén magához vette motoros fűrészét, majd feldúltan Somogygesztibe ment.

A fiatalok megrémültek a láncfűrészes családfőtől, bemenekültek a házba, amelynek ajtaját be is zárták. Mikor az őrjöngő férfi a fűrésszel az ajtót bontani kezdte, kimenekültek a ház melletti kukoricásba.

Mivel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azt valószínűsítették, hogy a súlyos testi sértés és egyéb bűncselekmények miatt korábban már büntetett férfinél fegyver is lehet, előállításához kérték a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét. A kommandósok a férfit elfogták, majd előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságon, ahol felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök.