Saját nagyanyját rabolta ki

2012.08.26. 13:10

Egy 25 éves nő és annak barátja a főváros VIII. kerületében kirabolták a lány nagyanyját – olvasható a rendőrség honlapján. Az elkövetőket a rendőrség elfogta, a bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

A nagymama Bérkocsis utcai lakásánál a fiatal nő és a barátja csütörtök reggel jelent meg, és mint már korábban többször, most is pénzt követeltek tőle.

A lány a lakás ajtaját feszegetve, káromkodva, fenyegető szavakat kiabált a nagymamájának. A zajra felfigyelt a szomszédban lakó nő, aki kiment, és telefonon értesíteni akarta a rendőrséget. Emiatt a fiatal nő barátja megütötte, és elvette tőle a telefont.

Ezután a férfi berúgta a nagymama ajtaját, majd a lakásban többször megütötte, és megfenyegette az idős hölgyet, akitől pénzt követelt. A bántalmazás és a fenyegetés hatására az idős nő megmondta, hogy hol van a pénztárcája, és a bankkártyája PIN-kódját is elárulta.

A támadói ezután két bankautomatából több százezer forintot vettek fel.

A rendőrök térfigyelő kamerák segítségével rövid időn belül elfogták a tetteseket. Az idős nőt a mentők kórházba szállították, az elsődleges megállapítások szerint könnyű sérülést szenvedett.