Bolti lopásért kapták el a fekete sereg fejét

2012.08.28. 07:35 Módosítva: 2012.08.28. 10:25

Bolti lopáson bukott le Spanyolországban Magyar Róbert, a fekete sereg néven elhíresült bűnözőcsoport feje, akit távollétében jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt a debreceni ítélőtábla. A Blikk szerint a 42 éves Magyar Róbertet bedrogozva, szinte öntudatlan állapotban vitték be a rendőrségre, miután élelmiszert próbált elemelni egy kis boltból.

Az egykoron hírhedt nehézsúlyú bűnöző álnéven, hamis papírokkal bujkált. Az utóbbi hónapokban lopásokból tartotta fenn magát a spanyol Riviérán. Az utóbbi pár hónapban annyira elfogyott a pénze, hogy már az utcán élt, előfordult, hogy ott is aludt. A spanyol rendőrök csak akkor tudták meg, milyen nagyhalat fogtak, miután ujjlenyomatát megnézték a számítógépen.

Magyart egy-másfél héten belül hozhatják haza. A férfit a Blikk szerint a spanyol rendőrök nem is tudták a körözési fényképe alapján azonosítani, ugyanis annyira le volt fogyva és pusztulva a kemény drogoktól, hogy már egyáltalán nem hasonlított régi önmagára.

Magyar Róbert 2010. január 16-án reggel tűnt el XIII. kerületi lakásából, ahol házi őrizetben volt, mivel előzőleg már három évet folyamatosan előzetes letartóztatásban töltött. A Blikk szerint megtervezte, hogy Spanyolországban élő, prostituáltakat futtató rokonához utazik. Terve sikerült is, de időközben a stricit lekapcsolták a zsaruk.

A szökésben lévő Magyar Róbertet 2010-ben első fokon tényleges életfogytiglanra ítélték, 28 társa pedig összesen több mint száz év fegyházat kapott. A fekete seregként ismertté vált bűnszervezet az ügyészség szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért és még a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza.

A vád szerint Magyar Róbert egy bűnszervezetet hozott létre, amely akár ezer főt is mozgathatott volna. Magyar Róbertet az ügyészség többek között azzal vádolta, hogy egy korábbi sérelmét megtorolandó ő adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosság 2003. augusztus 27-én történt egy III. kerületi szórakozóhely előtt, Ragyás Tóni a helyszínen életét vesztette.

Idén márciusban a debreceni ítélőtábla jogerősen is tényleges életfogytiglanra ítélte Magyar Róbertet, a bűnszervezet tagjainak bűntetését pedig még szigorította is.