Szegedi Mártont kizárta a miskolci Jobbik-frakció

2012.08.30. 10:08

Az Ézsak-Magyarország értesülései szerint megszűnik a miskolci önkormányzatban a Jobbik frakciója, mivel a pártnak már nincs meg a frakcióalakításhoz szükséges három képviselője. Ez a helyzet azért állt elő, mert a korábban háromtagú frakció két tagja, Jakab Péter és Pakusza Zoltán, kizárta harmadik társukat, Szegedi Mártont.

Szegedi Márton, a Jobbikból korábban kilépő Szegedi Csanád EP-képviselő testvére, már távozott a Jobbik országos szervezetéből a „testvére iránt érzett tisztelete” miatt, de önkormányzati mandátumát megtartotta. Az ellenzéki párt országos elnöksége azonban helyi mandátumának visszaadására is felszólította a politikust, aki ennek nem tett eleget. Ez vezetett a mostani eseményekhez.

A hónap elején Szegedi Márton még úgy fogalmazott, hogy „lokálpatriótaként kívánok dolgozni szülővárosomért, Miskolcért. Természetesen nem adjuk meg az örömet ellenségeinknek, hogy megszűnjön Miskolcon a Jobbik frakciója, így annak a jövőben is tagja maradok. Tovább megyünk az elkezdett úton Jakab Péter és Pakusza Zoltán képviselőtársammal.”

A politikus testvére, Szegedi Csanád július 30-án hagyta el a Jobbikot, és közölte, hogy a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját. Párttagságáról azért mond le, hogy a „személyét ért támadásokon keresztül ne ártson a Jobbiknak”. Szegedi Csanádnak a Jobbik szerint azért kellett lemondania, mert korábbi állításával ellentétben feltehetően már korábban is tudott zsidó származásáról.