Konrád
9 °C
21 °C

Roma Gárda alakul Pécsett

2012. 09. 05. 14:08

Roma Gárda néven önvédelmi egyesület alakult Pécsett. Az egyesület vezetője, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferenc a Dunántúli Naplónak azt mondta: a cigányok, zsidók és minden más, fenyegettségben élő kisebbség érdekében kívánnak fellépni. Ahol támadás éri őket, vagy fenyegetés, ott megjelennek, és fenntartják a rendet addig, amíg nem érkeznek meg a rendőrök.

A lopásért elítélt, bűntetett előéletű férfi azt ugyanakkor cáfolta, hogy fegyverek vásárlására indítottak volna gyűjtést, ez a hír magyarázata szerint egy félreértésen alapul.

A férfi Facebook-oldalán olyan kép is látható, amelyen a Pécsett meggyilkolt Bándy Kata háza előtt térdel. A képhez hosszabb szöveget mellékelt, amelyben azt írja, szabadságharcot indított a romák elnyomása ellen. Bándy Kata meggyilkolásáról azt írja: "Tiszta szívből sajnálom, ami történt, és nekem is fáj, az egyik szemem sír a másik meg nevet". Bagó Ferenc másokat is arra biztat, hogy emlékezzenek meg  Bándy Katáról: "tegyétek ti is tiszteleteteket ennél a háznál, ahol Bándy Kata az elhunyt él". Írása szerint a gyilkosság miatt felerősödött a fajgyűlölet Pécsett, pedig egyetlen egy ember miatt nem okolhato a többi roma.

bago-ferenc
Daflics ezredesFotó: Facebook

A Dunántúli Napló szerint a Pécsi Cigányok Egyesülete együttműködési megállapodást kötött más szervezetekkel, többek között a  mohácsi kisebbségi önkormányzattal és a Magyar-Cigány Országos Biztonsági Hálózat Béke és Jogvédő Egyesülettel. Utóbbi vezetője azt mondta, jelenleg összesen három-négyszáz tagjuk van, de hat-nyolcezer új belépőre számítanak. Országszerte toboroznak.

Törökország

Tengerparti pihenés, feltöltődés várja. 49 900 Ft / fő / 7 éjtől

Aki a hasát szereti, Máltán boldog lesz

Ahol aranyló erődvárosok és nyúlpörkölt várja.