Szijjártóék nem játszanak Azerbajdzsánnal

2012.09.05. 11:26 Módosítva: 2012.09.05. 11:45

Politikai provokációtól tartva a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapata mégsem játszik szeptember 10-én az azeri Araz Nahicseván ellen, értesült az Origo.

A csapatban több korábbi nagypályás válogatott, Horváth Ferenc, Vincze Ottó, Lőw Zsolt mellett Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is játszik.

Eredetileg a felújított Dunakeszi Sportcsarnok avatómeccsét játszotta volna a Kinizsi a héten Győrben UEFA-kupa-selejtezőn szereplő azeriek ellen, de Molnár Péter klubigazgató azt mondta:  "A klub nem kíván lehetőséget adni senkinek arra, hogy politikai provokációra használjon fel egy sporteseményt". A Dunakeszi első hazai meccsét így szeptember 14-én játssza, amikor az NB II-ben az Érdi ASC-t fogadja.

Súlyos diplomáciai konfliktust okozott, hogy Magyarország augusztus 31-én átadta Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal.