Molnár Gyula visszatér a politikába

2012.09.06. 07:08

Molnár Gyula visszatér az újbudai politikai és közéletbe, sőt „nem titkolt szándéka és célja”, hogy 2014-ben újraindul a polgármesteri tisztségért – írta meg a Népszava.

A volt MSZP-s kerületi vezetőt kedden mentették fel első fokon bűncselekmény hiányában a Lágymányosi-öböl környéki 2006-os ingatlanügylet miatti perben. Molnár elmondta, hogy „nem tudja kiverni a fejéből”, hogy ő és korábbi alpolgármestere, az egykori SZDSZ-es Lakos Imre ellen politikai lejárató akciót indítottak a 2010-es választásra időzítve.

Molnár Gyula szerint az ügyészségnek meg kell válaszolnia, hogy az 1000 napos nyomozás után – és ez idő alatt egy év is eltelt két nyomozati cselekmény között – miért éppen három nappal az önkormányzati választás előtt gyanúsították meg. Így is 41 százalékot ért el, míg a fideszes jelölt 49 százalékkal győzött – mondta.

Molnár szerint a perben az is kiderült, hogy a feljelentő (Schneller Domokos kerületi fideszes képviselő) tanúvallomása „köszönő viszonyban sem volt” a vádirattal, és más tanúk sem támasztották alá a vádhatóság elméletét. Úgy véli, hogy a vádlottak padján szimbolikusan ott ült mellette az egész magyar önkormányzatiság, mivel „ha elítéltek volna, az megkérdőjelezte volna a 22 éves önkormányzati gyakorlatot, miszerint legitim, megválasztott helyhatósági vezetők helyben hozhatnak döntéseket, akár tulajdonjogiakat is, és akár hosszú távra”.