Előléptetik a megvert rendőrt

2012.09.07. 07:01

Hamarosan előléptetik Darnyik Alexander Attila rendőr zászlóst, aki súlyosan megsérült szerda este, amikor Turán egy tetten ért tolvaj elfogásakor a bűnöző segítségére kelt fél tucat ember megtámadta, írja hatósági forrásra hivatkozva a Magyar Nemzet.

A Pest megyei Turán egy szabadnapos rendőr zászlós lopáson ért tetten egy helyi lakost, így azonnal szolgálatba helyezte magát és intézkedett, de a gyanúsított elmenekült. A rendőr rövid üldözés után elfogta, ekkor már 6-8 helybéli azt követelte, hogy a rendőr engedje el az elfogott férfit, majd elkezdték lökdösni, egyikük elővett egy bicskát is.

A turai férfiak a szintén a faluban lakó rendőrt ezután ütlegelni kezdték, és miután a földre került, megrugdosták. A bántalmazás következtében a rendőr elvesztette az eszméletét, és a támadók a már elfogott gyanúsítottal együtt elmenekültek a helyszínről. A megtámadott rendőr segítséget kért, és összesen 240 rendőr érkezett a helyszínre. Csütörtök délutánig elfogták az ügy hét gyanúsítottját.

A zászlós, aki már hét éve rendőr, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és a Hatvani Városi Kórházba szállították, ahol jelenleg is megfigyelik.