Kamion-busz karambol Pilisvörösvárnál

2012.09.13. 08:49 Módosítva: 2012.09.13. 10:59
Félig az árokba dőlve állt meg egy vonatpótló busz a csütörtök reggeli csúcsforgalomban, miután nekicsapódott egy kamion a 10-es úton. Egy utas szerint csak a sofőr lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Összeütközött egy vonatpótló autóbusz és egy kamion a 10-es úton Pilisvörösvárnál – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

CapturedImage11
Fotó: olvasónk

A buszon hatvan ember tartózkodott, egy idősebb utast a tűzoltók szabadítottak ki az összeroncsolódott járműből.

Németh Cecília, a mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy négyen sérültek meg, mind a busz utasai voltak. Két embert kellett kórházba szállítani: egy 34 éves nőt mentőhelikopterrel vittek a Honvédkórházba, egy másik, 44 éves nőt pedig a János kórház traumatológiáján kezelnek. A mentők két könnyebb sérültet a helyszínen láttak el.

A 10-es úton Pilisvörösvár és Pilisszentiván között teljes útzár van. A Piliscsaba felől érkezőket visszafordítják, a Pilisvörösvár irányából érkező forgalmat Solymár irányába terelik, közölte a rendőrség.

A baleset reggel nyolc óra körül történt a pilisszentiváni lehajtótól körülbelül százötven méterre, írta egy olvasónk, aki a vonatpótlóval utazott. „A busz elején álltam, egy méterre a vezető mögött, amikor éreztem, hogy elrántja a kormányt. Abban a pillanatban egy óriási csapódást éreztünk, és a busz egyenesen az árok felé tartott”.

A fák megfogták a buszt, ami ferdén állt meg. Mindkét ajtaja beragadt, az utasok nem tudtak kiszállni, de a rendőrök és a mentők gyorsan a helyszínre értek. A szemtanú szerint a tapasztalt sofőrnek köszönhető, hogy nem történt tragédia. A beszakadó üvegszilánkok a vezetőt is megsebesítették.

Pilisvörösvár és Esztergom között június közepe óta járnak vonatpótló buszok, mert felújítják a vasúti pályát. A Pilisvörösvár–Piliscsaba vonalszakasz közötti munka várhatóan 2013 végére, míg a Piliscsaba–Esztergom közötti kivitelezés 2013 közepére készül el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport