Medgyessy: Bajnai az egyetlen alkalmas jelölt

2012.09.20. 10:15
Gyurcsány hibája megbocsáthatatlan, Mesterházy nem elég érett, így egy jelölt maradt, aki már bizonyított és alkalmas is. A volt miniszterelnök nem akarja kerülgetni a forró kását.

"Bajnai Gordon az egyedüli személy ma a baloldal köreiben, aki képes integrálni, és tud nehéz gazdasági helyzetet kezelni" - mondta Medgyessy Péter egykori miniszterelnök a TV2 Mokka című műsorában. Medgyessy szerint nem kell kerülgetni a forró kását, ki kell mondani, hogy Bajnai a legalkalmasabb arra, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje legyen 2014-ben. Szerinte Bajnai miniszterelnöksége alatt bebizonyította, hogy normális helyzetben tudja tartani a gazdaságot.

Beszélt a többi lehetséges jelöltről is. Szerinte Gyurcsány Ferenc megbocsáthatatlan hibát követett el, a mai helyzet és a kétharmad elsősorban neki köszönhető - nem személy szerint, de a politikának, amit Gyurcsány vitt. Medgyessy szerint vele nem lehet nyerni, olyan ember kell, aki ebből a szempontból "szűz".

03
Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index

Mesterházy Attila ugyanakkor szerinte még nem érett meg a feladatra. Bár megvan benne a képesség, kell még neki néhány év, hogy alkalmas legyen rá, mondta Medgyessy.