Leleplezték a 13 milliós tamponlopást

2012.09.21. 11:00

Tizenhárom millió forintot érő tamponszállmányt loptak el egy tatai telephelyről, a három elkövetőt még aznap elkapták és kihallgatták - írja a police.hu.

A tamponokat szállító kamion Spanyolországba indult volna Tatáról, azonban a jármű és a rakomány reggelre eltűnt. A rendőrök azonnal megérkeztek a helyszínre és alapos nyomozásba kezdtek.

Kiderült, hogy a tolvajok Székesfehérvár felé vették az irányt. A Fejér megyei Soponyán egy családi ház udvarában találták meg a nyerges vontatót, amelyről a szállítmányt már lecsatolták. A rendőrök épp időben érkeztek, a kamiont ugyanis már elkezdték darabjaira szedni, hogy a bontóban értékesíteni tudják.

A házban élők meghallgatását követően a nyomozók továbbindultak, majd Sárkeresztesen rábukkantak az eltulajdonított pótkocsira a rajta lévő rakománnyal együtt, melyet még aznap visszaadtak tulajdonosának.

A bűncselekményt egy harminchárom éves tatai hölgy tervelte ki, akit őrizetbe vettek. A két sofőrt, egy huszonöt éves szamostatárfalvai és egy negyvenöt éves olcsvai férfit is ő bízott meg a kamion eltulajdonításával.

A három személyt előzetes letartóztatásba helyezték.