Eltűnt magyart keresnek Skóciában

2012.09.22. 21:18 Módosítva: 2012.09.22. 22:14

Eltűnt magyart keresnek a hatóságok és a családtagok Skóciában. A 27 éves férfi testvére azt mondta, hogy a fiatalember még múlt vasárnap indult túrázni a Skócia északnyugati partjai előtt fekvő Lewis sziget legnagyobb városából, Stornowayből. Szállásadójának azt mondta, hogy egy éjszakára megy sátorozni, és másnap, vagyis hétfőn tér vissza.

Személyes tárgyait, köztük a kameráját es a számítógépét is ott hagyta a szálláson. Szerdára volt repülőjegye Budapestre. Szállásadója azonban szerdán bejelentette a helyi rendőrségnek, hogy a fiatalember nem tért vissza a túráról. Édesapja a helyszínre utazott, és próbálja a helyi rendőrséggel koordinálni a keresést.

Az Alternatív Színház Facebook-oldalon egy Blikk-cikket és egy brit hírportál cikkét osztották meg az esertől. Ezekből kiderül: az eltűnt fiatal Gádor Tamás színész. A fiatalember két hónapja túrázott Nagy-Britanniában múlt hétvégi eltűnése előtt. A portál szerint a magyar férfi alaposan felszerelkezve, túrabakancsban, nagy hátizsákkal, benne esőálló sátorral, élénkzöld vízálló kabátban indult a túrára a szigeten.

Az MTI-nek az esetről beszámoló családtag közölte: a család „biztos benne, hogy a fiú valahol a szigeten van, és valami baja van. Nem jellemző rá, hogy szó nélkül eltűnne és ne jelentkezne a családjánál”. Múlt vasárnap írt legutóbbi e-mail üzenetében megerősítette, hogy szerdán utazik haza.

Az eltűnt magyar férfi testvérének beszámolója szerint a helyi rendőrség szombaton kezdte csak meg a helikopteres keresést. „Nagyon nagy szigetről van szó, így nem tudják, hogy hol keressék. A helyi lakosságban bízunk, abban, hogy valaki látta, felvette, esetleg útbaigazította vasárnap, így szűkebb területen lehetne keresni”.

A rendőrség felhívást intézett a helyi lakosokhoz, hogy akinek bármilyen információja van a magyar fiatalember hollétéről, jelezze a hatóságoknak. Lewis a Külső-Hebridák szigetcsoportjának legnagyobb szigete, területe csaknem 1800 négyzetkilométer, és mindössze 19 ezren lakják.