Megütöttek egy utast a 6-os villamoson

2012.09.22. 21:30

Megütöttek egy utast a csütörtökről péntekre virradó hajnalon a budapesti 6-os villamoson – írta egy olvasónk. Az eset szemtanújaként azt látta, hogy „csütörtök éjjel 2-kor a 4-6 villamoson [...] az egyik ellenőr tenyérrel vagy ököllel ütötte az egyik utas fejét, többször egymás után”. Az olvasó levele szerint a konfliktust az válthatta ki, hogy az utas biciklivel szállt fel a villamosra.

Miután az utas orrából vér folyt, a villamoson utazók kihívták a rendőrséget. „Az említett ellenőr leszállt a Széna téren, ekkor mi is leszálltunk. A rendőrség is éppen megérkezett, akik kikérdeztek mindenkit. A sértettet mentő, az ellenőrt pedig a rendőrök vitték el” – írta olvasónk.

A levél állításainak nagy részét lapunknak megerősítette a Budapesti Közlekedési Központ. E-mailben küldött tájékoztatásuk valóban nagyjából ebben az időpontban történt az eset a 6-os villamoson. A BKK szerint az utas ittasan és valóban kerékpárral szállt fel, ezért „a villamoson szolgálatot teljesítő egyik DDTH alkalmazásában álló biztonsági őr a Budapesti Közlekedési Központ által előírt kötelezettségének megfelelően leszállásra szólította fel az utast”.

A BKK úgy tudja, hogy erre a felszólításra „az utas szitkozódással reagált, majd megütötte az őrt”. Pontosabban csak megütötte volna, de az „elhajolt az ütés elől és saját elmondása szerint reflexszerűen visszaütött”. Az utasnak valóban vérezni kezdett az orra, őt a Széll Kálmán téren a mentők ellátták, majd kórházba szállították. „A szintén kiérkező rendőrök a vizsgálat lefolytatása után a biztonsági őrt előállították kihallgatás céljából” – közölte a BKK, megjegyezve: a vizsgálat befejezésééig és a felelősség megállapításáig a biztonsági őr munkavégzését felfüggesztették. „A további szükséges munkajogi intézkedéseket pedig a vizsgálat eredményének függvényében teszi majd meg a DDTH” – közölték.

A rendőrség írásban kérte kérdéseinket, és hétfőre ígért választ.