Fantomképet adtak ki a domonyvölgyi gyilkossági ügyben

2012.09.26. 08:10 Módosítva: 2012.09.26. 11:05
Fantomkép a feltételezett elkövetőről
Fantomkép a feltételezett elkövetőről
Fotó: Police.hu

Egy 18-25 év közötti, fehér bőrű, rövid, szőkésbarna hajú férfit keres a rendőrség a Domonyvölgy külterületén elkövetett gyilkossággal összefüggésben, olvasható a rendőrség honlapján, ahol grafikát is közöltek a férfiról. Egyelőre annyit tudni, hogy hétfőn egy nőt öltek meg a Pest megyei településnél, az áldozatról egyéb információkat nem közöltek. A férfi, akit keresnek, szeptember 24-én fehér, hosszú ujjú pólót és világoskék farmernadrágot viselt. Arca borostás, és egy sötét színű hátizsák is volt nála.

A rendőrség tegnapi közleményében szemtanúkat keresett, olyanokat, akik egy sárga Opel Corsát láthattak a 3-as főúton, Gödöllő és Emőd között hétfőn késő délután vagy kora este. Az autó „több esetben megszegte a közlekedési szabályokat, és a közlekedésbiztonságot veszélyeztetve közlekedett”.

A szerdai Blikk arról írt, hogy a Domonyvölgyön megtalált 25 éves áldozatot a gödöllői Szent István Egyetem parkolójában szemelte ki a gyilkos. A lap szerint az iskola vezetősége körlevélben figyelmeztette a hallgatókat a veszélyre. A gyilkos állítólag a tragédia napján egy másik nőt is megtámadott, de az áldozat sikoltozni kezdett, és a férfi elmenekült.

A Szent István Egyetemen kérdésünkre megerősítették, hogy egy nappal a gyilkosság után, kedden kiadtak egy figyelmeztető körlevelet (lent olvasható) a hallgatóknak. Ebben nem említették a gyilkosságot, de az egyetem egyértelműen ennek hatására figyelmeztette a diákokat.

Általánosságban hívták fel a diákok figyelmét, hogy legyenek óvatosabbak és körültekintőbbek. A rendőrség által kiadott fantomképet nem tartalmazta a körlevél, mivel azt a kép szerdai közzététele előtt küldték ki.

Információink szerint a nő az intézményben dolgozott, de ezt hivatalosan nem erősítették meg. Amíg a rendőrség nem közöl további részleteket a megölt nő személyazonosságáról, addig a Szent István Egyetem sem nyilatkozik.

Heves megyében fokozott ellenőrzést rendeltek el, ennek részeként számos úton állítottak fel ellenőrzőpontokat, ezeken a helyeken rendőrök vizsgálják át az autókat, írja a heol.hu. A megyei lapnak Soltész Bálint, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: egy másik megyében történt bűncselekménnyel összefüggésben rendelték el a fokozott ellenőrzést, és megerősítette azt is, hogy a domonyvölgyi gyilkosság feltételezett elkövetőjét kedden felismerni vélték Gyöngyösön.

A figyelmeztető körlevél

Tisztelt Munkatársak/Hallgatók!

Az Egyetem környékén az elmúlt napokban történt tragikus események miatt fokozott óvatosságra intem Önöket. Az Egyetem rendészete minden tőle telhetőt megtesz a Campus biztonsága érdekében. Felvettem a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal is a közbiztonság javítása miatt.

A gépkocsival közlekedőket kérem, hogy ne engedjenek idegeneket beszállni az autójukba. A gépjármű ajtajait az utazási idő alatt végig tartsák bezárva. Javaslom, hogy a rendőrség segélyhívó száma (107) gyorshívásra legyen beprogramozva a mobiltelefonjukba, amit mindig tartsanak kézközelben. Kérem, amennyiben az Egyetem területén gyanús személyt vagy eseményt látnak, haladéktalanul jelezzék a Rendészet felé (a 24 órás egyetemi biztonsági szolgálat elérhetősége: 06-30-922-21-61).

Kérem, hogy egymásra fokozottan figyeljenek, és vigyázzanak magukra!

Dr. Solti László

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport