Videón az ötvenmilliós ékszerrablás

2012.09.30. 17:27 Módosítva: 2012.09.30. 17:38

Szombat délelőtt kiraboltak egy ékszerboltot Siófokon, a rablásról egy pihenőidejét töltő buszsofőrnek sikerült videófelvételt készítenie mobilja segítségével. A Sonline.hu megszerezte a felvételt, amin látszik, hogyan pakolják be a zsákmányt a Volkswagen Golfba, és hogy hajtanak el.

Fejszével, vascsővel felszerelkezett, maszkos rablók fosztották ki a siófoki buszpályaudvar melletti üzletet szombat reggel fél kilenc körül. A rablók az alkalmazottakat megfenyegetve nagy mennyiségű ékszert zsákmányoltak, majd gépkocsival távoztak. A sajtószóvivő úgy tájékoztatott, a rablók jelentős mennyiségű aranyat vittek el, a Sonline.hu úgy tudja, 50 millió forint értékű zsákmánnyal távoztak.

Az ügyben a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya, valamint a Siófoki Rendőrkapitányság indított nyomozást.

A rendőrség szombaton tévedésből először a kaposvári Fő utcára vonult ki, mert a bejelentő izgalmában elfelejtette mondani, hogy melyik város Fő utcáján történik a rablás, a rendőrség központja pedig Kaposváron van. A sajtóreferens szerint pár perc után rájöttek, hogy Siófok Fő utcájáról van szó, és rövid időn belül küldték oda az autókat.

A Sonline még arról is ír, hogy a Fejér megyei rendőrök elfogták a rablás feltételezett elkövetőit, de nem mindegyikőjüket. Más feltételezések szerint a rablók Balatonszabadi felé menekültek, ott egy cserjés területen autót válthattak, mert felgyújtották a járművüket, mielőtt Enying felé folytatták volna útjukat, de ezeket az értesüléseiket Karsay Kornél sajtószóvivő nem erősítette meg.