Nem engedik ki az előzetesből V. Lászlót

2012.10.04. 16:12 Módosítva: 2012.10.04. 16:52

További két hónappal meghosszabbította V. László és társai előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság abban a büntetőügyben, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Az egyebek között a Hajógyári-szigeten is szórakozóhelyeket működtető V. Lászlót két magas beosztású rendőrrel együtt június elején vették őrizetbe egy nagyszabású razzia keretében, majd újabb rendőrök is rács mögé kerültek. A gyanú szerint a klubtulajdonos rendőröket vesztegetett meg, hogy a szórakozóhelyei zavartalanul működhessenek.

A Fővárosi Törvényszék honlapjára csütörtökön felkerült közlemény szerint a bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta V. László, dr. K. Tamás, H. Lajos, dr. G. Imre és K. Attila előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. A kényszerintézkedés az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban ez év december 3-ig tart. A végzés nem jogerős - írta a törvényszék.

A bíróság végzése szerint "az összehangolt működést célzó szervezettség olyan személyben rejlő kockázatot jelent, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartásával biztosítható", illetve feltehető, hogy a gyanúsítottak - szabadon bocsátásuk esetén - a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, esetleg a még meg nem talált tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítási eljárást.