Négy városban is időközi választás volt

2012.10.07. 19:41

Négy településen is időközi önkormányzati választást tartottak vasárnap. Katádfán, Kisasszondon és Tárnokrétiben polgármestert választanak, Sopron egyik választókerületében pedig egy önkormányzati képviselő személyéről dönthetnek a helyiek.

A Baranya megyei Katádfán azért írtak ki időközi önkormányzati választást, mert a korábbi községvezető augusztusban lemondott posztjáról. A tisztségért csak egy jelölt indul. A 181 lakosú településen 137 választópolgár szavazhat. A Somogy megyei Kisasszondon azért választanak polgármestert, mert a település korábbi vezetője elhunyt. Három jelölt indul a tisztségért. A község 183 lakosa közül 145-en jogosultak a választásra.

Győr-Moson-Sopron megyében két időközi önkormányzati választást is tartanak. A Csornához közeli Tárnokrétiben polgármestert választanak, mert a 210 lakosú falu vezetője júliusban családi okokra hivatkozva lemondott. A posztért itt is egyetlen jelölt indul. Sopron 12. számú választókerületében is lemondás miatt kellett kiírni időközi választást. Összeférhetetlenség volt az ok, mivel az egyik önkormányzati képviselőt május 11-én egy vízműcég vezérigazgatójává választották. A képviselői helyet öt induló szeretné elnyerni.

A szavazás reggel hattól este hétig tart. A választáson érvényességi küszöb nincs, az a jelölt győz, aki több szavazatot kap.