Orbán nem állhatja a pocakos tábornokokat

2012.10.09. 10:08
Bekapcsolva felejtették Orbán Viktor mikrofonját a Kossuth téren. A miniszterelnök a Parlament előtt tartott katonai díszszemlén nagyon elégedett volt a felvonultatott állománnyal, különösen azért, mert nincs köztük kövér. Az Atv felvette a miniszterelnök és a parancsnok diskurzusát.

Orbán Viktor is részt vett október 6-án az állami gyásznap alkalmából rendezett Kossuth téri megemlékezésen. A miniszterelnököt a díszszemle előtt katonai vezetők igazították el, hogy a vörös szőnyegen merre vonulnak majd el a felállított egységek előtt.

Orbán Viktor mikrofonja azonban az eligazítás alatt, és a díszszemle közben is bekapcsolva maradt. Az Atv kamerája így rögzíthette, milyen elégedett véleményt fogalmazott meg a miniszterelnök a díszegység tagjairól, miután ellépett a katonák előtt.

Orbán többször elismételte, hogy a katonák nagyon jól néztek ki. „Nincs köztük kövér, az a halálom ... pocakos tábornokok ... jól néztek ki nagyon” – mondta a miniszterelnök az őt kísérő parancsnoknak, aki hasonló véleményen volt, mint a miniszterelnök. Szerinte már nem jellemző, az Orbán által említett külső.