17 kiló marihuánát foglaltak le Zalában

2012.10.17. 12:25

Mintegy 30 millió forint a piaci értéke annak a 17 kilogrammnyi marihuánának, amelyet egy Zalaegerszeghez közeli hegyi épületben állított elő vadkenderből egy helyi férfi.

Négy éve nem volt Zalában ilyen nagyságrendű kábítószerfogás, amellyel összefüggésben a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte a múlt pénteken elfogott 33 éves termesztőt, a rendőrség pedig további hat embert hallgatott ki.

A büntetett előéletű gyanúsított háza a pincétől a padlásig tele volt vadkenderrel, valamint a termesztéséhez és feldolgozásához szükséges eszközökkel, amelyek jelentős részét, illetve a nagyméretű papírzsákokba csomagolt növényeket a sajtótájékoztatón is bemutatták.

A rendőrség a múlt héten kapott információt arról, hogy a Zalaegerszeghez közeli Avas-hegyen, egy pincénél kábítószert termeszt egy férfi. A múlt pénteken tartott helyszíni szemlén a rendőrök megtalálták az épületet és azt a szabadtéri területet, ahol a vadkendert termesztették.

A gyanúsított ekkor még nem volt a helyszínen, később azonban megérkezett, akkor fogták el. Az épületben összesen 17 kilogramm szárított és feldolgozott kannabiszt találtak és foglaltak le. A rendőrség kezdeményezésére a férfit vasárnap egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Zalaegerszegi Törvényszék.

A 33 éves gyanúsított többször állt már bíróság előtt, egyebek mellett ittas járművezetés, segítségnyújtás elmulasztása, illetve garázdaság miatt szabtak ki rá büntetést. A kihallgatott további hat ember szerepét még tisztázni kell, a rendőrök most térképezik fel a kábítószer-terjesztői hálózatot, illetve a fogyasztói kört.