P. Erika nem érti az ellene felhozott vádakat

2012.11.06. 10:32 Módosítva: 2012.11.06. 13:43
A rendőrség délelőtt ismét kihallgatta a szombaton holtan megtalált 11 éves felsőmocsoládi Szita Bence meggyilkolásával gyanúsított nőt, nevelőapjának volt élettársát. A 47 éves P. Erika kirendelt ügyvédje szerint védence eddig következetesen tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Berlik Zoltán ügyvéd a rendőrségi kihallgatás előtt azt mondta: P. Erika eddig nem tett vallomást. Annyit mondott, hogy nagyon szerette a kisfiút, soha nem tudott volna ártani neki, és nagyon sajnálja, ami vele történt.

Hozzátette: védence nincs jó állapotban, le van sújtva, és nem érti az ellene felhozott vádakat.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint a vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett, a kaposvári büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott P. Erikát átszállították a rendőrség fogdájába, ahol egyedül van elzárva.

A rendőrség kedden helyszíni kihallgatást is tervez. Ezzel kapcsolatosan az ügyvéd azt mondta: tudomása szerint is ez lesz a nyomozás menete, de ez még változhat, lehet, hogy a rendőrség másként dönt.

A kisfiú meggyilkolásával P. Erikát és két kaposvári hajléktalant, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet gyanúsítják. A Kaposvári Törvényszék vasárnap a két férfit is előzetes letartóztatásba helyezte.

Sajtóértesülések szerint a kisfiút azért ölték meg, mert a nő őt okolta a nevelőapával való kapcsolatának megromlásával, ezért kétszázezer forintért felbérelte a két férfit.

K. József azután vált hajléktalanná, hogy válófélben lévő felesége távoltartást kért ellene. Az asszony azt mondja: ő is rettegett a férfitól, és féltette tőle a gyerekeiket is, szerinte K. József azzal fenyegette őt, hogy szétszabdalja, elássa. A feleség szerint K. József a meggyilkolt kisfiú szintén letartóztatott nevelőanyjának, P. Erikának a szeretője volt.

A Somogy megyei kormányhivatal átvállalja Szita Bence temetésének költségét, írja a kapospont.hu.