Cser-Palkovics hiába ígért útzárat Fehérváron

2012.11.09. 12:17 Módosítva: 2012.11.09. 12:17

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és a szintén fideszes Brájer Éva alpolgármester egy július 5-én tartott lakossági fórumon a helyi lakosok kérésére ígéretet tett két, Maroshegy városrészben található utca lezárására. Nyár óta erre nem került sor.

A Nagykárolyi utca lakóit a nagy átmenőforgalom miatti zaj- és porszennyezés zavarja, mivel egyik utcaszakasz sem aszfaltozott, ráadásul az egyik egy magántelken vezet keresztül, szabálytalanul.

A fideszes polgármester és egyben országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics előbbi utca lezárását, valamint utóbbi útvonal teljes megszüntetését ígérte. A rendezési feladatok ellátásával Nagy Zsoltot, a helyi Közlekedési Iroda vezetőjét bízta meg.

Látván, hogy az ügyben nem történt előrelépés, a helyi lakosok többször megpróbálták felvenni a kapcsolatot a Közlekedési Iroda vezetőjével, ill. a polgármesterrel is, állításuk szerint azonban megkeresésükre nem kaptak érdemi választ. Cser-Palkovics Andrást nem tudtuk elérni az ügyben, az önkormányzat egyik munkatársa azonban arról tájékoztatta az indexet, hogy a megkeresésre adott válaszlevelüket november 7-én postázták. A levélben állítólag az áll: az utcákat lezáró betonakadályok még novemberben elkészülnek.

Brájer Éva, a körzetért felelős alpolgármester kérdésünkre elmondta: az utcaszakaszok lezárása hamarosan meg fog történni, ezzel azonban „az ügynek nem lesz vége”. A lezárás ugyanis sértené más környékbeli lakosok érdekeit, akik a kérdéses útvonalon hordják gyermekeiket az óvodába.

Az alpolgármester szerint a lakosság felől érkező ellenvélemények mellett azért is késnek a munkálatok, mert a polgármester a hivatali mechanizmust a valóságosnál gyorsabbnak ítélte meg.

Brájer Éva elmondta: azóta számos lakossági fórumot tartottak a körzetben, ahol mindkét tábor képviselőinek lehetőség nyílt álláspontjuk kifejtésére. Ugyanakkor megjegyezte, hogy Maroshegy egészen a legutóbbi időkig Székesfehérvár egyik legelhanyagoltabb városrészének számított, az utóbbi időben viszont számos fejlesztést hajtottak végre, például járdát építettek.

Az alpolgármester a források szűkösségére is emlékeztetett, mivel a kérdéses útszakaszokat „fizikailag” kéne lezárni, az alacsony közlekedési morál miatt nem elég kitáblázni az új forgalmi rendet.