Rossz helyre címezte a „mondjon le!”-t a DK

2012.11.14. 12:37
A Demokratikus Koalíció lemondásra szólította fel Óbuda polgármesterét, mert a Flórián téri aluljáróban közlekedési okokra hivatkozva betiltottak egy Szent Márton napi vacsorát, ahol a hajléktalanokat látták volna vendégül. A betiltás miatt név szerint ostorozzák Ughy Attilát, aki a Fővárosi Közgyűlés Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottságának elnökeként szólt bele az ügybe, de a DK-nak csak később tűnt fel, hogy ő Pestszentlőrinc polgármestere.

„A DK lemondásra szólította fel az óbudai polgármestert” – ezzel a címmel küldött szét egy sajtóanyagot szerdán a Gyurcsány-párt.

Az Oláh Lajos országgyűlési képviselő által jegyzett közleményből kiderül, hogy a politikai támadást Ughy Attila ellen indították.

„Ughy Attila, aki magát kereszténynek és demokratának vallja, levelet-határozatot küldött egy kérelmezőnek, mely értelmében a Flórián téri aluljáróban, „közlekedési okok miatt” betiltott egy Szent Márton napján rendezendő vacsorát, melyet a hajléktalan és hajlékkal rendelkező polgárok közösen fogyasztottak volna el.”

Bár a tervezett vacsora színhelye valóban Óbudán volt, Ughynak mégsincs köze az óbudai polgármesterséghez. Ughy Pestszentlőrincet vezeti, és a fővárosban is több fontos tisztséget lát el, többek között a Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottságot vezeti.

A hibát néhány óra múlva a DK is észrevette, és nagyvonalúan eltüntetve a rossz helyre címzett felszólítást, megismételte a korábbi közleményt.