no

Balog Zoltán elnézést kért egy mondatáért

2012.11.15. 14:51 Módosítva: 2012.11.16. 02:25

Balog Zoltán kedden a gödöllői Szent István Egyetem szoboravató ünnepségén mondott beszédet. A hallgatóságnak az átszervezés alatt álló felsőoktatásról és arról is beszélt, hogy az egyéni érdeket alá kell rendelni a közösségi akaratnak, ha úgy tetszik, az államérdeknek – írta meg a Gödöllői Hírek.

Az emberi erőforrások minisztere a lap szerint a beszéd végén azt mondta, hogy: „Rohanok vissza Parlamentbe, hogy le tudjak ülni a pedagógus szakszervezetek képviselőivel, akik sztrájkkészültségben vannak, és alig várják, hogy ne kelljen tanítani.”

Nem sokkal azután, hogy a hvg.hu csütörtök délelőtt megírta, hogy a pedagógus-szakszervezetek felháborodtak a miniszter kijelentésén, délután Balog Zoltán az alábbi közleményben kért elnézést:

A pedagógus szakszervezetekkel való tárgyalásokra készülve izgalmamban egy szerencsétlen mondatot mondtam egy rendezvényen, amiért mindenkitől elnézést kérek. Nem állt szándékomban senkit sem megbántani. Becsülöm és tisztelem a pedagógusokat és elismerem munkájukat – ezen a rosszul sikerült mondat semmit sem változtat, bárki bármit is szeretne elhitetni. Továbbra is bízom benne, hogy a pedagógus társadalom is változatlanul a megegyezésre törekszik, hiszen ez szolgálja minden magyar érdekét.

A PDSZ régóta sérelmezi a kommunikációt

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt írja, hogy a kínos intermezzo sokkal nagyobb gondra világít rá. Szerintük a közoktatásért felelős államtitkárság kommunikációja régóta azt sugallja, hogy valójában semmire sem becsüli az irányítása alá tartozó pedagógusok munkáját." Konokul ismételgetik, hogy nem lesz elbocsájtás, s közben titkos tanulmányokat készíttetnek annak várható hatásairól" – írják többek között közleményükben.