Letöltendő börtön a kaposvári városgazdálkodási cég igazgatójának

2012.11.15. 12:54

Letöltendő börtönre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a kaposvári törvényszék a városgazdálkodási cég egykori igazgatóját, jelentette a kapospont.hu. Az egy év, tízhónapos börtönbőntetésre ítélt Püspök Rudolf a bíróság szerint fiktív szerződést kötött egy budapesti építőcéggel, az SCHG Generál Kft.-vel, ezzel 33 millió forintos vagyoni hátrányt okozott Kaposvárnak.

Püspök 2008. január 21-én kötött szerződést az SCHG Generállal a csökölyi hulladéklerakó takarásához szükséges földmennyiség szállítására és a lerakók letakarására. A cégnek ehhez nem voltak megfelelő eszközei és járművei.

A vád szerint nem is történt teljesítés, az igazolások, amelyek szerint Püspök és a másodrendű vádlott Schmidt Gábor, az építési vállalkozás vezetője bejárták a munkaterületet és megállapították a feladat teljesítését, hamisak.

A védelem szerint az építési terület biztonsági őrei tanúsították a munkavégzést, és a helyszínen egy fúrófejeln szeméttel kevert földet is találtak. Az igaz, hogy a pesti cégnek nem voltak gépei, de a munkát alvállalkozókkal teljesítette.

Püspök is tagadta a vádakat, az utolsó szó jogán azt mondta, hogy a munkahelyén töltött húsz év alatt mindig a legjobb tudása és a cég érdekei szerint cselekedett.

A törvényszék azonban helybenhagyta az első fokú ítéletet, amely szerint Püspök jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt 1 év 10 hónapos letöltendő börtönre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélték. Schmidt egy év, két évre felfüggesztett börtönt kapott, és 33 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték.