CÖF: Hagyjanak fel a békemenet támadásával

2012.11.19. 10:12

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) arra szólítja fel a „Bajnai-Gyurcsány szövetséget", hogy hagyjon fel a Békemenet támadásával és számoljon el múltbeli tetteivel. Jelezték azt is, hogy folytatják emlékeztető kampányukat, amellyel a két korábbi miniszterelnök vezette kormányok negatív döntéseire kívánják felhívni az emberek figyelmét.

Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke vasárnapi közleményében írt arról, hogy szerinte a kormánypártok állnak a CÖF akciója mögött, amely szerinte egy nagyszabású lejárató kampány Bajnai Gordon volt miniszterelnök ellen, és amelyet közpénzből finanszíroznak.

A békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum erre reagálva azt írta, visszautasítják a „Bajnai-Gyurcsány szövetség újabb hazugságait" és ahogy eddig, úgy a jövőben is eleget tesznek a civil szervezetekre vonatkozó törvényi kötelezettségeknek.

Állításuk szerint elfogadhatatlannak tartják, hogy épp azok akarják elszámoltatni, akik mind a mai napig nem számoltak el a magyar emberek felé és nem néztek szembe „szégyenletes" politikai múltjukkal. A CÖF közleményében azt is hangsúlyozza: kampányukat minden eddiginél időszerűbbnek érzik és folytatják, hogy Magyarország ne lehessen többé következmények nélküli ország.

Csizmadia László, a CÖF szóvivője november 8-án jelentette be, hogy emlékeztető kampányt indítanak a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a hozzá csatlakozó civil szervezetek, hogy felhívják az emberek figyelmét a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette korábbi kormányok negatív döntéseire.