Országjárásba kezdtek a Fidesz politikusai

2012.11.20. 15:10

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke kedden elmondta, hogy november elején országjárásba kezdtek fideszes politikusok: parlamenti képviselők, a kabinet és a párt elnökségének tagjai, valamint politikai államtitkárok, összesen 43-an. Eddig több mint 40 helyszínen voltak "Nyíregyházától a Dél-Dunántúlig".

Találkoztak a helyi fideszes képviselőkkel, majd a helyi Fidesz-, illetve KDNP-csoport szervezésében fórumot tartottak: értékelték a kialakult politikai helyzetet, a kormány elvégzett munkáját.   "Az eddigi tapasztalatok meglehetősen jók", mert azt mutatják, hogy a Fidesz támogatói "nagyon sok szempontból" egyetértenek a kormány politikájával, mondta Kósa, hozzátéve, hogy az országjárás végén értékelik a tapasztalatokat.

Kósa szerint a terv az, hogy december 20-áig 175 települést keresnek fel, és tartanak ott politikai helyzetértékelést. Egy újságírói kérdésére elmondta: Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök bár jelen lesz országos eseményeken, más programjai miatt nem vesz részt az országjárásban.