Félszáz helyre tört be egy rablóbanda

2012.11.21. 16:02
Harminc-harmincöt magyarországi és mintegy húsz ausztriai betöréses lopással gyanúsított társaság tagjait fogták el a Győr-Moson-Sopron megyei Ivánban – közölte Szabó Jenő, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője.

A csoport számlájára több, egyes estekben egyenként is milliós értékű betöréses lopást írnak. Az ügyben kilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként, négyet vettek őrizetbe, kettőt pedig már előzetes letartóztatásba is helyezett a bíróság.

Legtöbbjük ellen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt folyik eljárás, jellemzően kisgépeket loptak el. Aranyos Gábor alezredes, a városi kapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: egy szombat esti, Újkéren tartott ellenőrzés során találtak olyan tárgyakat, amelyeket a tulajdonos bejelentése szerint Röjtökmuzsajról loptak el. Így bukkantak az iváni férfiak nyomára.

A lopás mellett például állatkínzás gyanúja is felmerült, mivel a csapat tagjai közül hatan feltehetőleg tevékeny részesei voltak annak, amikor egy Nagylózs és Sopronkövesd közötti telepen huszonnégy sertést fejszékkel vertek, majd a haláltusájukat vívó állatokat elszállították a helyszínről.

A nyomozók arra számítanak, hogy jelentősen, akár a mostani kétszeresére is bővülhet az ügy szereplőinek köre.