Cáfolják a gázoló hummeres ügyvédjét

2012.11.26. 09:39

Cáfolja a Hummer-sofőr ügyvédjét az a makói férfi, aki közbeavatkozott a rendőrök oldalán az apátfalvi gázolásnál. A szemtanú állítja: a vezetőt nem fújhatták le paprikaspray-vel, mert a terepjáróhoz lépő rendőrnél nem volt ilyen, ráadásul a kocsi ablakai fel voltak húzva, a férfin pedig dulakodás közben nem látszottak azok a tünetek, amit a spray okozni szokott, írja a delmagyar.hu.

Ezt a verziót erősítette meg a Központi Nyomozó Főügyészség is egy hete, miután az osztrák Kurier közzétette a gázolásról készült videót. Az ügyészségi sajtótájékoztatón kitértek arra is: miután a gyanúsított Hummerjét lefoglalták, megvizsgálták, és mind a négy ablaka fel volt húzva. Egy újságíró erre megkérdezte, hogy ebből le lehet-e vonni azt a következtetést, hogy a rendőr nem használt paprikaspray-t. Erre az volt Fazekas Géza szóvivő válasza, hogy az ügyészség nem kíván következtetést levonni, csupán a tényt közölték.

Az osztrák Thomas B. október 11-én gázolta el a 35 éves motoros rendőrt, aki belehalt sérüléseibe. A gázolót korábban már huszonyolcszor büntették, többek közt hivatalos személy elleni erőszak, és fegyveres rablás miatt. A 34 éves osztrák állampolgárt hivatalos személy ellen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, ami 10-től 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Az eset körülményeiről itt olvashat részleteket>>>