Lejárt húst címkéztek át egy pesti telepen

2012.11.27. 08:48

Csaknem másfél tonna hamis eredetű, lejárt élelmiszert foglaltak le Budapesten, egy Soroksári úti telepen, közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A vállalkozást gyanús árumozgások miatt soron kívül ellenőrizték. Ekkor derült ki, hogy a legálisan működő cég a baromfi-darabolást és -csomagolást olyan alvállalkozóval végeztette, amelynek erre nem volt engedélye.

A bérgyártásra használt helyiségekben különféle cégek – áruk eredetének igazolására is alkalmas – címkéit is megtalálták az ellenőrök, amelyek hamisak voltak.

A tulajdonviszonyokat a helyszínen nem tudták tisztázni, ezért a telepet lezárták, az üzem működését felfüggesztették. Összesen 1400 kilogramm engedély nélkül előállított, hamis eredetigazolással rendelkező, lejárt baromfi- és marhahús forgalomba hozatalát tiltották meg.

Az ellenőrzéshez kapcsolódóan egy budapesti forgalmazóhelyen további 250 kilogramm csirkemellet is zároltak a hatósági állatorvosok, amelynek nem tudták hitelt érdemlően igazolni az eredetét.