Kocsis Máté a Fidesz új kommunikációs igazgatója

2012.11.28. 06:47 Módosítva: 2012.11.28. 06:50

A Fidesz kommunikációs igazgatói posztjára kaptam felkérést Orbán Viktortól a múlt héten – mondta a Magyar Nemzetnek Kocsis Máté.

A józsefvárosi polgármester azt is közölte, hogy elfogadta a pártelnök-miniszterelnök felkérését, további részletekről egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

A Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor kifejezett kérése az volt, hogy a kommunikációs igazgatói posztot egy napi politikában jártas képviselő töltse be. Orbán a lap szerint azt szeretné, hogy az új igazgató minél sikeresebben hangolja össze a párt, a képviselőcsoport és a kormány kommunikációját a következő parlamenti választások előtt. Emellett - hasonlóan a többi fideszes politikushoz - közvetve segíti majd a párt 2014-es választási felkészülését.

Kocsis várhatóan továbbra is ellátja a polgármesteri tisztségét, valamint megtartja az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöki posztját.

Gyürk András európai parlamenti képviselő a lap információi szerint egyelőre stratégiai igazgatói posztot tölt be hivatalosan a pártban. A Népszabadság kedden arról írt, hogy Gyürk irányítja a 2014-es választások előtt a Fidesz kampányát. A Magyar Nemzet szerint a Fidesz kampánystábját hivatalosan 2013 elején mutatják be a nyilvánosság előtt.