Már csak a Tiszántúlon havazik

2012.12.05. 08:16 Módosítva: 2012.12.05. 11:38
A tél első havazása kisebb-nagyobb fennakadást okozott a közlekedésben. A budapesti utakat egész éjjel takarították. A következő napokban az átlagosnál hidegebb és csapadékosabb idő lesz.

Jelenleg az ország keleti felében esik a hó, a Mátrában már több mint 20 centiméteres a hóréteg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint az átlagosnál hidegebb és kissé csapadékosabb időre számíthatunk a következő két hétben.

Az Útinformnál az Indexnek azt mondták: a hó sehol nem okozott fennakadást. Kisebb balesetek az ország több részén is történtek, de korántsem biztos, hogy ezeket a havazás okozta, tették hozzá.

Több vasútvonalon is vannak kisebb-nagyobb fennakadások. A MÁV-Start térképén pirossal jelölték azokat a vonatokat, amelyek egy óránál többet késnek.

Ott is havazott?
 

Budapest

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) tájékoztatása szerint a kedd éjszakai műszakban 54 szóró munkagéppel 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési úthálózatot takarítottak le.

Az éjfél körül kezdődött havazás miatt a fő- és közösségi közlekedési úthálózaton, a hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz és egészségügyi intézményekhez vezető mellékutakon hajnalig eltakarították a havat, így a közösségi közlekedés rendben elindult. A hó vastagsága hajnalban a budai oldalon 10,5 centiméter, Pesten ennél kisebb volt.

Baranya megye

Feloldották a 6-os főút Mecseknádasd és Pécsvárad közötti szakaszán a korábban elrendelt kötelező hólánchasználatot.

Pest megye

Alsónémedi és Ócsa között meghalt egy kisbusz sofőrje, amikor összeütközött egy Volán-busszal. Utóbbin tizenhárman voltak, közülük senki sem sérült meg.

Szintén baleset miatt lezárták az 51-es főutat Áporka és Majosháza között. Itt három autó ütközött össze, egy ember könnyebben megsérült.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A 49-es főút mátészalkai szakaszán egy autó fénysorompónak ütközött, a 17-es kilométernél csak a fél pálya járható.

Baleset miatt lezárták a 36-os főutat a nagycserkeszi leágazásnál.