Felrobbant egy iskolai kazán Diósjenőn

2012.12.06. 11:41 Módosítva: 2012.12.06. 18:15

Felrobbant egy kazán a diósjenői általános iskolában, a berendezést kezelő fűtő a helyszínen meghalt. A Kossuth úti iskola egyik helyiségében négy kazán volt, ezek egyike robbant fel.

Nagy László, az iskola igazgatója kérdésünkre elmondta: a baleset nem zavarta meg a csütörtöki tanítási napot, a fűtőtestek a déli órákban még melegek voltak, péntektől azonban a hiba kijavításának idejére fagyszünetet rendeltek el. A fűtés bizonytalan időn belül állhat helyre, erről a diákokat az iskola honlapján keresztül tájékoztatják majd.

A Szentgyörgyi István Általános Iskolában a közelmúltban alakítottak ki egy új integrált közösségi teret. Ennek szombaton lett volna az ünnepélyes átadása, ezt vélhetően a javítási munkálatok befejezéséig el kell halasztaniuk.

Az iskolában a robbanás idején 170 diák és 20 iskolai dolgozó tartózkodott. A balesethez a váci tűzoltók vonultak ki. A robbanás nem járt tűzzel, a tűzoltók kiszellőztették az épületet.

A rendőrség és a katasztrófavédelem közösen kezdte vizsgálni az eset körülményeit. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást – olvasható a police.hu-n.